Superstarcollective.com - We Rock. You Rule.

 

Verkkomestari.com: luotettavat webhotel -palvelut

 


OHJEET DEMON LÄHETTÄMISTÄ VARTEN:


1. Ennen kuin lähetät demosi, mieti seuraavia asioita...

Matara Music on pieni levymerkki ja resurssimme rajalliset. Tutustu Matara Musicin toimintaan kotisivujemme avulla miettien samalla seuraavia seikkoja: mitkä ovat tavoitteenne nyt ja lähitulevaisuudessa? Voiko Matara Music auttaa teitä niiden saavuttamisessa? Entä löytyykö teistä oikeaa Matara-henkeä?

Oletko/onko yhtyeenne todella sillä tasolla, että se materiaalinsa ja esiintymistaitonsa puolesta voisi menestyä kaupallisilla levymarkkinoilla? Miksi yhtyeenne ylipäätään haluaa levytyssopimuksen?

Huomatkaa myös, että vaikka Matara Music ei ole sitoutunut mihinkään tiettyyn genreen, ei ihan mitä tahansa tyylilajia kannata meillekään tarjota.

 

2. Saatekirjeen laatiminen...

Hyvä saatekirje on lyhyt ja ytimekäs. Sopiva pituus on 1-3 sivua A4-arkkeja (kuvien määrästä riippuen). Saatekirjeestä tulee ilmetä ainakin seuraavat tiedot:

  • Yhtyeen / artistin nimi, jäsenet, soittimet
  • Julkaisun nimi ja julkaisutiedot (ajankohta, missä äänitetty jne.)
  • Lyhyt historia
  • Tulevaisuuden tavoitteet ja yhtyeen nykytilanne
  • Menneet/tulevat keikat, esiintymiskokemus, studiokokemus
  • Valokuva pakollinen* (joko saatekirjeessä, levyn kansissa, tai irrallisena kuvana, EI kuitenkaan digitaalisessa muodossa tai linkkinä nettisivuille)
  • Muu materiaali erikseen* (esim. keikkavideot, aiempien julkaisujen demo/omakustannearviot kokonaisuudessaan paperille tulostettuna varsinaisen saatekirjeen LIITTEIKSI)
  • YHTEYSTIEDOT!

Saatekirjeessä tulee panostaa selkeyteen ja hyvään kieliasuun. Persoonallisuutta arvostetaan aina, mutta älä kuitenkaan lähesty Matara Musicia "takki auki maailmanvalloituksesta uhoten".

Oikoluetuta saatekirjeesi ihmisellä, jonka mielipiteeseen voit luottaa ja tee tarvittavat korjaukset - tämä koskee niin oikeinkirjoitusta kuin sisältöäkin.

* = Aikamme ja mielenkiintomme ei riitä siihen, että lähtisimme hakemaan lähetettyjen demojen materiaalia internetistä.

 

3. Musiikki...

Hyväksytyt formaatit musiikin lähettämiseen ovat painetut tai kotona poltetut CD- ja DVD-levyt. Keikkavideot voi lähettää myös VHS-kasetteina. Kaikki muu materiaali (kasetit, minidisc, mp3 jne) jätetään huomiotta.

Panosta äänitteesi laatuun. Toki musiikki ratkaisee, mutta kylmä fakta on se, että hyvä soitanto, teknisesti hyvä äänenlaatu ja tuotannollisesti/sovituksellisesti vakuuttava kokonaisuus antaa yhtyeestä ammattimaisen ja vakuuttavan kuvan.

Tuotantomme arvostaa oikeissa studioissa äänitettyjä demoja.

Kotistudiolaitteilla tehdyille äänitteille asetamme korkeammat laatuvaatimukset. Syy on yksinkertainen: kotistudionauhoitusten hiomiseen voidaan käyttää huomattavasti pitempiä aikoja kuin oikeissa studioissa, joissa taksamittari tikittää. Saatekirjeessä tai levyssä tuleekin selkeästi käydä ilmi, onko kyseessä kotistudio- vai studioäänitys. Mikäli kyseessä on studioäänitys, tulee saatteesta ilmetä missä studiossa, milloin ja kenen äänittämänä äänite on tehty.

 

4. Lähettäminen ja palaute...

Kun promopakettisi on kunnossa, lähetä materiaali osoitteeseen:

Matara Music demot
Keulatie 1
41800 Korpilahti

EMME palauta mitään materiaalia, vaikka mukana olisi palautuskuori postimaksujen kera.

Kuuntelemme kaiken lähetetyn materiaalin ja annamme siitä mahdollisuuksien mukaan myös palautetta. Palautetta annamme ainoastaan sähköpostin välityksellä, joten varmista että saatekirjeesi yhteystiedoista löytyy myös email-osoite.

ÄLÄ soita demosi perään. Me otamme yhteyttä sinuun mikäli aihetta on.

Muista, mitä hiotumman kokonaiskuvan yhtye/artisti antaa, sitä todennäköisemmin demo tullaan myös huomaamaan!

Kiitos mielenkiinnostasi levymerkkiämme kohtaan!

 

Copyright Matara Music 2005-2006. All rights reserved.